Dana 18. juna 2022 u Zemunskom parku održan je festival "Dan Brazila u Zemunu" na kojem je naš tim uzeo učešće. Reč je o događaju koji je pokušao da približi čari brazilske kulture, ovog puta u Zemunu. Pre pandemije, prvi festival je održan na Novom Beogradu a ove godine u Zemunu. Naš tim je ujedno i otvorio program gde smo na otvorenom imali javni trening sa našim mališanima. Uz vođstvo naših trenera Matije i Anđele, naši mališani Luna, Petar, Sonja, Matija i Luka su pokazali za sve one koji nisu do sada videli, kako izgleda brazilski điu đicu.

Ono što je publika mogla da vidi pre svega jeste naš deo zagrevanja tj. forme tela gde izvodimo vežbe specifične za naš sport ali opet vežbe koje mogu da pomognu svakoj fizičkoj aktivnosti. Fokusirali smo se da pokažemo tehnike samoodbrane od toga kako reagovati kada nas neko uhvati za ruku, kada nas neko zagrli protiv naše volje. Takođe pokazali smo i par tehnika tj. poluga kojima primoravamo protivnika da se preda tj. da "tapka".

Pored nas, duh brazilske kulture su još i doprineli plesna škola Latino dance Zemun , instuktorka Joyce Novaković koja je prezentovala Sambu i bend "O Bato". Sam događaj je ispratio i Ambasador Brazila kod nas, gospodin Mauro Koto . Ovim putem se zahvaljujemo organizatorima festivala Gastrotourserbia i gospođi Biljani Antić na pozivu.

Gospodin Mauro Koto sa suprugom

Translate »