Česta pitanja

Lorem ipsum dolor sit amet.

Ne. Brazilska điu đica je sport koji je dostupan svima. U našem timu treniraju deca od 4. godine, dok najstariji članovi su preko 40. godina. Svako kreće od 0. Ukoliko neko ima iskustva, to mu samo može pomoći ali nije preduslov da bi se mogao trenirati. 

Za prvi trening dovoljna je majca, šorc, voda i dobra volja. Kasnije je potrebno nabaviti kimono koji je sastavni deo naše opreme za trening. 

U brazilskoj điu đici postoje dva oblika borbe, u kimonu i bez kimona. Kimono je tradicionalna oprema koja se sastoji od jakne, pantalona i pojasa. Sve zajedno nazivamo GI . Oprema bez kimona se sastoji iz kompresivne majce (rash-guard) i šorca ili helanki za trening. To je oprema koju nazivamo NO GI 

Tap out ili tapakti znači predaja protivnika kojom se označava kraj borbe. Može biti rukom o telu protivnika ili podu, nogama ili verbalno. 

Brazilska điu đica je samoodbrambena veđtina i sport koji se sastoji od tehnika bacanja, rušenja i rvanja u stojećem stavu i parteru gde nam je cilj pobediti protivnika primenom poluge na zglobovima ili guđenjem. Udarci rukama i nogama nisu dozvoljeni.

Na neka pitanja možda imamo odgovor na našem Youtube kanalu, koji možete zapratiti. 

Ukoliko niste našli odgovor ovde ili na našem kanalu, online chat je aktivan pa nas možete pitati odmah!