Česta pitanja

Za prvi trening dovoljna je majca, šorc, voda i dobra volja. Kasnije je potrebno nabaviti kimono koji je sastavni deo naše opreme za trening. 

Brazilska điu đica je samoodbrambena veđtina i sport koji se sastoji od tehnika bacanja, rušenja i rvanja u stojećem stavu i parteru gde nam je cilj pobediti protivnika primenom poluge na zglobovima ili guđenjem. Udarci rukama i nogama nisu dozvoljeni.

Da, postoje. Za decu od 4 do 12 godina postoje probni besplatni treninzi. Za tinejdžere i odrasle probni trening se naplaćuje 600 din. 

Da naravno, potrebno je poneti samo svoj peškir i papuče. Postoje po dva tuša u muškoj i dva u ženskoj svlačionici. 

U brazilskoj điu đici postoje dva oblika borbe, u kimonu i bez kimona. Kimono je tradicionalna oprema koja se sastoji od jakne, pantalona i pojasa. Sve zajedno nazivamo GI . Oprema bez kimona se sastoji iz kompresivne majce (rash-guard) i šorca ili helanki za trening. To je oprema koju nazivamo NO GI 

Ne. Brazilska điu đica je sport koji je dostupan svima. U našem timu treniraju deca od 4. godine, dok najstariji članovi su preko 40. godina. Svako kreće od 0. Ukoliko neko ima iskustva, to mu samo može pomoći ali nije preduslov da bi se mogao trenirati. 

Ukoliko nemate svoj kimono ili gi, možete iznajmiti klubski kimono. Kimono i pojas se naplaćuje svaki trening naplaćuje 800 din. Nemate obavezu pranja kimona, već samo korišćenja taj jedan trening. Možete iznajmiti kimono i na duže, dok ne dobijete/kupite vaš lični kimono. Za takav dogovor ide druga cena. 

Tap out ili tapakti znači predaja protivnika kojom se označava kraj borbe. Može biti rukom o telu protivnika ili podu, nogama ili verbalno. 

Ne, trenutno nemamo mma treninge. Najbliže što možemo da ponudimo jeste rekreativni boks u našoj sali. 

Nije obavezno da morate nositi raš gard ali je preporučljivo. Raš gard ili kompresivna majca se ne nosi samo radi estetskog izgleda. Faktore možete pročitati ovde : https://www.instagram.com/p/CbpBl9Hjzyl/   

Da, privatni treninzi su napravljeni pre svega da odgovaraju vašim potrebama i ciljevima. Takođe, zakazuju se tako da vama odgvara vreme i mesto. Treninge vodi glavni trener Marko

Na neka pitanja možda imamo odgovor na našem Youtube kanalu, koji možete zapratiti. 

Ukoliko niste našli odgovor ovde ili na našem kanalu, online chat je aktivan pa nas možete pitati odmah! 

Translate »